What the FAX? Veilig e-mailen in opmars in bedrijfsleven

What the FAX? Veilig e-mailen in opmars in bedrijfsleven

secure email

Veel bedrijven, overheden en zelfs voetbalclubs zweren nog steeds bij hun faxapparaat. Dat is eigenlijk geen wonder, want velen vinden ‘even faxen’ gewoon erg handig en veilig. Maar is dat wel zo? Er moet eerst geprint worden. Daarna volgt een wandeling naar de fax. En weet je dan wel zeker dat de juiste persoon het bericht – weer papier – in handen krijgt?

 

De fax verliest daarom aan populariteit: steeds meer bedrijven en overheden kiezen voor papierloos werken en meer veiligheid: secure e-mail. U ook?   

Fax out
Veilig e-mailen in

Begin jaren vijftig verscheen de allereerste telefax op kantoor. In de decennia daarna werd de technologie steeds verder verbeterd. Jarenlang was faxen het buzzword binnen de kantoormuren. Maar nu ook KPN heeft aangekondigd in 2019 te stoppen met ISDN-lijnen, lijkt faxen stilaan over en out.

 

De kersverse opvolger staat al klaar. Je kent hem zeker: e-mail. Natuurlijk is e-mail al lange tijd ingeburgerd. Maar zonder versleuteling is de technologie ook verre van safe. In de praktijk mailen heel wat bedrijven vandaag onveilig – dat blijkt uit onderzoek.

 

Ook bij overheden en gemeentes loopt het soms flink mis. Zo verstuurde een gemeenteambtenaar eens per ongeluk een Excel-bestand naar de verkeerde persoon. Gevolg van het datalek? Meer dan 1500 zorggegevens van burgers belandden op straat …

cryptshare
Cryptshare beveiligt
en versleuteld

Bedrijven en overheden zitten bepaald niet te wachten op zulke privacy-issues. Daarom kiezen ze steeds vaker voor secure e-mail-oplossingen, zoals Cryptshare. Die software combineert het gemak van e-mail met voordelen van de fax.

 

Zo beveiligt en versleutelt (encryption) Cryptshare de inhoud van elke e-mail. Resultaat? Medewerkers verzenden en ontvangen hun elektronische berichten in volledige veiligheid. Dat doen ze overigens in hun vertrouwde e-mailomgeving, zoals Outlook.

 

De ontvanger van een bericht kan de inhoud alleen openen met een wachtwoord. Als verzender krijgt u daarvan een bevestiging. Zo weet u 100 procent zeker dat gevoelige informatie niet in verkeerde handen terechtkomt. Alle persoonsgegevens en bestemmingsplannen, alle vergunningen en vergaderstukken zijn safe, safe en nog eens safe.

Elimineer Shadow-IT
en werk AVG-compliant

Dankzij Crypsthare is het eenvoudiger dan ooit om veilig grote bestanden te mailen – versleuteld en zonder limietbeperkingen. Medewerkers zoeken nu nog vaak hun toevlucht tot shadow IT-oplossingen zoals WeTransfer of Dropbox. Een open uitnodiging voor data-inbreuken.

 

Veilig e-mailen stuurt medewerkers positief in hun gedrag. Het maakt hen ook doeltreffend bewust van het AVG-beleid binnen de organisatie. Die bewustwording is meteen de cruciale eerste stap richting AVG-compliancy, maar tevens een flinke uitdaging.

 

Cryptshare is daarbij uw betrouwbare rechterhand: de software levert niet alleen de standaard voor het delen van gevoelige informatie. De oplossing is ook zo intuïtief in gebruik dat medewerkers er meteen spontaan mee aan de slag gaan.

crytpshare
Snel up and running
met Cryptshare Hosted

ECMsolutions biedt Cryptshare ook aan in een hosted formule. Dat betekent dat er geen inhouse-infrastructuur nodig is en dat de Cryptshare-omgeving nog sneller up and running is. Bovendien kunt u Cryptshare Hosted eenvoudig aan nieuwe werkomstandigheden aanpassen. Die schaalbaarheid helpt u om de kosten te beheersen

Stroomlijn en beveilig uw mailverkeer nu

Bij ECMsolutions zijn wij al jarenlang specialist in het stroomlijnen van papieren- en digitale bedrijfsinformatie, met oplossingen zoals secure email, faxintegraties en digitaal archief.

 

Bent u op zoek naar een degelijke oplossing voor veilig e-mailen? Ontdek dan hoe Cryptshare uw organisatie helpt en vraag een gratis demo aan via onderstaand formulier.

Ontdek Cryptshare
Vraag uw (gratis) demo aan.

De testinstallatie geeft u de mogelijkheid een volledig functionele versie van Cryptshare in uw eigen omgeving te installeren en te testen. Vul uw gegevens in en u bent binnen elke uren up and running.