Wat is de Cryptshare QUICK technologie?

Cryptshare QUICK

Wat is de Cryptshare QUICK technologie?

Cryptshare QUICK

Cryptshare introduceerde begin dit jaar een stukje technologie dat de uitwisseling van wachtwoorden voor de bescherming van communicatie makkelijker maakt. Tijdens de RSA Conference, die gehouden werd in San Fransisco, werd de Betaversie van de Quick technologie al even gedemonstreerd.

Wat is QUICK?

QUICK is een nieuwe technologie om het uitwisselen van wachtwoorden voor de bescherming van e-mailcommunicatie te vereenvoudigen. Wanneer er voor het eerst een overdracht plaats vindt tussen de verzender en ontvanger wordt er automatisch een wachtwoord uitgewisseld. De QUICK-technologie leid vervolgens deze wachtwoorden automatisch uit de ontvangen mail af.

 

Het verschil tussen andere oplossingen, zoals public of private keys, zit in het feit dat de verzender geen extra infrastructuur hoeft op te zetten voor het managen van de wachtwoorden. Op deze manier nemen de kosten van beveiligen af en kan het dus snel en gemakkelijk geïmplementeerd worden.

Hoe werkt QUICK?

Simpel gezegd elimineert QUICK de noodzaak om voor iedere e-mail of bestandsoverdracht opnieuw een wachtwoord uit te moeten wisselen tussen verzender en ontvanger. Bij de eerste overdracht wordt er namelijk automatisch een geheime code uitgewisseld, welke vervolgens wordt gebruikt voor de aanmaak van unieke wachtwoorden die bij alle toekomstige informatie-uitwisseling zullen worden toegepast.

 

Voor de ontvanger worden die wachtwoorden automatisch uit de ontvangen e-mail afgeleid zonder dat ze door de verzender hoeven te worden gedeeld.  Het voorkomt misbruik en wanbeheer van wachtwoorden, die samen de belangrijkste oorzaak vormen van vele datalekken.

 

Quick lost het probleem op van het uitwisselen van wachtwoorden ter bescherming van versleutelde e-mailberichten en bestandsoverdrachten. Met QUICK hoeven er geen wachtwoorden meer te worden verstuurd via een SMS.

 

Cryptshare QUICK

De voordelen van QUICK op een rijtje

Elimineer de noodzaak om voor iedere e-mail opnieuw een wachtwoord uit te moeten wisselen.

Het versturen van wachtwoorden via een SMS is niet langer nodig.

Een public en private key infrastructuur is verleden tijd.

Beveilig je e-mail zonder extra handelingen.

Wanneer kunnen we het verwachten?

Cryptshare gaat naar verwacht de nieuwe QUICK-technologie begin 2019 introduceren.